maandag 28 januari 2013

Apen en bootjes...

Ik heb lange tijd gedacht dat mijn eerste blogpost over de 'Usual Suspects' zou gaan. Iedereen die mij volgt op Twitter weet wie ik daarmee bedoel. Maar dat is te veel eer voor dat stelletje populistische hersenloze apen die vrijwel zonder uitzondering gedwee de ruftende roze reet van Geenstijl volgen.

Ik had mazzel! 'W&B' (Hollandse Hufters) publiceerden afgelopen zaterdag iets in hun blogpost "Opsporing verzocht..." waarmee ik het oneens ben. Zij hadden bedacht dat de politie en OM eventueel wel met Geenstijl in zee zouden kunnen gaan

Samenwerking? Alsjeblieft niet! Dat is heulen met de vijand, benzine geven aan een piraat of zoals @FrontaalNaakt dat zo mooi tweette.

Alles aan Geenstijl is verkeerd. Ze doen niets goed. Ook wat ze wel goed doen is kwalitatief uitermate teleurstellend. Overigens wel goed dat ze er zijn, alle drab uit onze samenleving komt zo, oplichtend als zeevonk, naar de oppervlakte in hun reactieruimte. Bang gemaakte beschonken stuurlui op zoek naar een reddingsbootje zonder dat dat nodig is. Ze staan immers, geheel veilig, aan wal.

Er is een betere oplossing denk ik. Politie en OM moeten zelf een populair schandpaalblog lanceren. Een blog waar iedereen, anoniem of niet, kan reageren. Alles wat ze kwijt willen mag. Namen, adressen, foto's en wat al niet meer.

Het mooie van zo'n blog is dat reacties dan wel, achteraf, gemodereerd kunnen worden. Namen en adressen worden natuurlijk onherkenbaar gemaakt. Daarnaast kan de politie, als het doel is bereikt, de hele blogpost of alleen de reacties verwijderen. Een tijdelijke schandpaal dus. Iedereen blij. Zelfs de rechter en verdachte denk ik.

Zo'n blog lanceren te ingewikkeld? Nee hoor, je 'jorist' Joris weg bij Geen Stijl. Lok 'm met een Balkenendenormbanaan en binnen een maand heb je een uitstekend blog.

Een aardige bijkomstigheid is dat je het roze blog alle wind uit de zeilen neemt. Het lijkt mij een prachtig gezicht om ze verdwaald, verdwaasd en doelloos rond te zien dobberen. Zelfs een Volvo buitenboordmotor zal ze dan niet meer helpen.

Hé, ga je mee, naar Zandvoort aan de zee?