zondag 17 februari 2013

Anoniem of niet, dat is de...

Tijdens het Blogbal 2013 leid ik een korte discussie, +/- 45 minuten, over anoniem bloggen. Ben je daar voor- of tegenstander van, heb je een duidelijke mening en wil je meedoen aan deze discussie neem dan contact op met mij.

Een voorbeeld van een alom bekend, populair en veelbesproken anoniem blog is Hollandse Hufters. Je kunt er zelfs niet reageren. Hoe durven ze!? Op Twitter zie ik daar regelmatig behoorlijk heftige discussies over ontstaan. Ik vind het opmerkelijk dat vrijwel alle tegenstanders van dit anonieme blog zelf anoniem (geweest) zijn.

De veel minder bekende Jan Bennink (@Superjan) bijvoorbeeld. Hij is een uitgesproken tegenstander (mirror) van Hollandse Hufters. Dat deze 'hufter' (hij zegt het zelf, mirror) 10 jaar anoniem op internet heeft rondgedwaald, vertelt-ie er bijna nooit bij (mirror).

De Stelling:

"Anonieme Blogs? Je kunt niet zonder!"
Note: Initiatiefnemer ben ik. Het Blogbal host deze discussie en kiest geen partij. 

Updates:
(18/2) @Bas_Taart (Alex Ringeling, Retecool.com) neemt, als voorstander, deel aan de discussie.

Columns:
- Alleen anoniem reageer je scherp (Luuk Koelman, Webwereld, 14 feb. '13)
"Mijn motto: wie anoniem reageert, zegt wat hij werkelijk denkt. We leven immers in een maatschappij die bol staat van bedreigingen en aanslagen." [Meer..]

- Dichtbij als anoniem schavot (Piet Bakker, Dichtbij, 11 feb. '13)
"Waarom anoniem? In bijzondere gevallen zou je je voor kunnen stellen dat je anoniem reageert. Maar anoniem stukken schrijven? Dat kan ook best met naam erbij." [Meer..]

Info Blogbal 2013
Locatie: "Op de Valreep"