dinsdag 26 februari 2013

Superbang

Jan Bennink alias Superjan (hierna SJ) is bang. Voor mij! Echt waar?! Dat weet ik, dat weten zijn 13.000+ volgers en dat weet de politie nu ook. Ik heb daar natuurlijk op gereageerd.

Voor wie SJ nog niet kent, dit schrijft hij in zijn bio op twitter. En dan deze tweet bijvoorbeeld. Nu ben ik zelf motorrijder en als trots KNMV-lid support ik meer dan 130 motorclubs. Zijn keuze vind ik opvallend.

Er volgde een tweede tweet. Wat is dit nou? Ik heb 'm toch geen extremist genoemd of zo. 'Damn', dacht ik nog, 'nu zul je het hebben, daar komen de volgers...'.

In 3..2..1..

Kreeg ik een tweet van iemand die dezelfde sport als SJ beoefent. Hij suggereerde dat ik maar even de hoeren moest bezoeken. Dat zou opluchten. Kon er wel om lachen maar is dat niet al verboden of zo?

Een twitteraarster komt voor 'm op. Ik ben een 'randdebiel'.

Nog een persoon, die vindt mij 'lelijk'. Tenminste, als ik de 48 tweets die hij daaraan heeft besteed moet geloven.

En zo kon ik mij verheugen op meer belangstelling, maar genoeg hierover.

SJ mag alles tweeten, maar aan deze twee tweets nam ik aanstoot. Ja, ik maakte mij er zelfs kwaad om en ik kreeg er een onbehaaglijk gevoel bij. SJ kent mij namelijk, via twitter, al langer dan een jaar. We hebben in dat jaar vaak over en weer getweet. Hij heeft zelfs mijn mailadres. Begin vorig jaar hebben wij gemaild over een langlopende kwestie waarin ik probeerde te bemiddelen. Met de kennis van nu had ik mij daar toen gewoon buiten moeten houden.

Bange Bennink?

Ik was geïrriteerd over wat ik vorige week op dit blog las. SJ kwam op mij behoorlijk intimiderend over en daar reageerde ik op. Twitter is hier een uitstekend medium voor. Heb ik te veel tweets aan hem besteed. Lees vooral verder.

Retweet Mij Niet!

SJ wil geen contact meer met mij. Dat respecteer ik. Hij wil ook niet meer dat ik in zijn timeline opduik. Dat tweet-ie naar personen die hem en mij in één tweet vermelden. Gisteren retweette @Joop_NL een tweet van mij. Ik hoop dat SJ Joop niet volgt. Dat wordt nog wat met de twittermogelijkheden die ik heb. Je mag mij niet vermelden in tweets die hij leest en retweeten wordt dan denk ik ook zomaar een probleem.

Mea Culpa

Niemand hoeft voor mij bang te zijn. Dat is nergens voor nodig. Heb ik teveel aandacht aan hem besteed? Ben ik soms 'obsessief' bezig? Niet mijn bedoeling maar dat zou, voor een enkeling, misschien zo kunnen overkomen. Ik zal daar in het vervolg echt op letten...

Gestrekt Been

SJ is een hufter. Vind ik. En hufters vind ik geen helden en zijn niet mijn vrienden. En ja, ik wil ook geen contact met SJ. Niet op Twitter en niet IRL ('In Real Life'). Maar dat zal mij in de toekomst niet weerhouden mijn mening over wat hij zoal tweet, als ik dat nodig vind, te uiten. Het is ook mijn keuken en ik ben wel gewend aan wat hitte.