vrijdag 20 september 2013

Vuurwapens, Leugens en Screenshots: over Bas Paternotte, Jan Bennink en Bert Brussen.

Ik vind iets van Geenstijl. Ik vind ook iets van PowNed. Ik vind wel meer, maar iets vinden van deze twee kan je duur komen te staan. Tenminste, als je niet dolenthousiast bent over de bagger die ze produceren. Laat je dat merken op Twitter dan blocken ze je direct. Discussie gaan ze uit de weg. Dring je iets meer aan (2x tweeten bijvoorbeeld) krijg je direct een massablock van het hele stelletje sneuneuzen.

Januari vorig jaar kwam ik via via terecht bij het blog 'Hollandse Hufters', ik werd direct fan van dat blog en stak dat niet onder stoelen of banken. De Zembla van het Internet vind ik ze. Pure onderzoeksjournalistiek en iedereen die het blog leest vraagt zich af hoe ze toch aan al die informatie komen. En schrijven dat ze kunnen. Prachtig! Iedere keer dat ze een nieuwe blogpost publiceerden, tweette ik daar enthousiast over. Zo ook toen ze 'Doodeng' postten. In sommige gevallen tweette ik de titel van de post en in weer andere haalde ik een stukje tekst aan en plaatste daar de link naar het stuk bij:Bovenstaande tweet van mij is dus een citaat uit het stuk 'Doodeng'. Overigens ben ik nu te vinden op Twitter als @J_aa_p. De quote plus de link waren helaas precies 140 karakters, er was geen plaats meer voor aanhalingstekens, zelfs niet voor de punt aan het eind van de regel. Ik heb er nog even over nagedacht maar vond dat de tweet in combinatie met de link naar het stukje duidelijk genoeg was. Maar ook al heb je niet direct door dat dit stukje een citaat is, veel mis is er niet met deze tweet. Ik bedoel, geef mij een goede reden waarom ik zoiets niet zou mogen zeggen; 'Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor de Roze Khmer' - Ja, dat is een goeie. Sorry Roze Khmer (hiermee wordt Geenstijl en Powned bedoeld), glad vergeten.

Jan Bennink (Reclameman, PowNed-bestuurder) is de beroerdste niet om er iets heel anders van te maken dan er daadwerkelijk te lezen staat. Kom er maar in Bennink.. De auteur(s) van Hollandse Hufters, ik weet niet wie dat zijn, hebben het stukje 'regel een wapenvergunning' verwijderd van hun blog. Ik weet niet waarom ze dat gedaan hebben en het interesseert mij eigenlijk ook niet zoveel. Het mag duidelijk zijn dat Jan Bennink het wel gelezen heeft (zie nogmaals het screenshot, hij linkt naar het artikel) maar daar totaal iets anders van heeft gemaakt dat hem veel beter uitkwam.

21 maart dit jaar brak de hel los. Jan Bennink, Bert Brussen (Hoofdredacteur ThePostOnline) en Annabel Nanninga (Typgeit bij Geenstijl. ex-panellid Rijdende Rechter) vonden het hoog tijd om mij eens aan te pakken. Ik moest ook maar eens 'deaud of zeau' vanwege een andere mening. Deze Facebookscreenshots spreken voor zich: [1], [2] en [3].

Prachtig, zo'n kijkje achter de schermen. Afijn, de volgende dag, 22 maart, ben ik volgens Bert Brussen iemand die met vuurwapens dreigt. Dat niet alleen, hij chanteert mij en speelt voor eigen rechter. Way to go Brussen! You Rule. Big Time!

'Zwaargewicht' Bas Paternotte (ThePostOnline, Geenstijl) werd erbij gehaald want die had nog een rekening te vereffenen met de bloggers van Hollandse Hufters vanwege dit stukje over Bassethound Bassie van een jaar eerder. Vuurwapens waren niet genoeg, ik moest nu ook geframed worden als auteur van Hollandse Hufters vanwege deze promotietweet, alsof ik die 'Open Brief' aan Bert Brussen had geschreven. Mooi, kon Bassie ook even lekker kwijlend losgaan. Die heeft genoeg aan een half woord, doet niet aan wederhoor, wel aan blocken en heeft er klaarblijkelijk geen enkele moeite mee om als journalist volstrekte leugens op de website van Bert Brussen te verkondigen.

Ik citeer Bas Paternotte's eerste leugen over mij (Brussen's blog, 22 maart 2013): "Die auteur van Hollandse Hufters in kwestie heet dus Jaap [K...] Dat weet ik omdat hij donderdag op zijn twitter-account meldde een open brief aan mijn vriend en hoofdredacteur Bert Brussen te hebben geschreven."

En ik citeer nog meer bullshit uit dat journalistieke hoogstandje:

"[..] met iemand die niet alleen oproept tot het in huis halen van vuurwapens maar ook beweert al over een vuurwapenvergunning te beschikken?"

"[..] door te impliceren in het bezit te zijn van vuurwapens en deze te willen gebruiken tegen Geenstijl- en Powned-medewerkers?"

Staat je goed Bas Paternotte. Geweldige vent ben je. Held! Hoe groot is die wrat op je duim?

Bert Brussen voegde daar op 5 april 2013 dit nog aan toe in een nieuw blog van hem: "[..] en onlangs werden “hufters” (dat zijn dus uitsluitend Geenstijl- en Pownedmedewerkers) impliciet bedreigd met vuurwapengeweld door lieden waarvan blijkt dat ze inderdaad een wapenvergunning bezitten"

Hoe verzin je het? En dit allemaal vanwege 1 tweet van mij. Daar stond ik dan, met naam en toenaam in een stuk van Bas Paternotte op het blog van Bert Brussen beiden opgestookt door Jan Bennink waarin ik in verband word gebracht met vuurwapens. Met mijn kop in hun virtuele schandpaal vol leugens voor het leven. Leuk als ik weer eens moet solliciteren of zo. Ja, als je niet te spreken bent over Geenstijl en/of Powned dan moet je worden aangepakt. Keihard. Want vrijheid van meningsuiting geldt alléén voor de Roze Khmer. De tienduizenden volgers (de virtuele knokploeg) van deze mannen op twitter deden wel even de rest. Ik werd bedreigd, vogelvrij verklaard en ze probeerden mijn werkgever te achterhalen 'Let the hunt begin'.

Adem in, adem uit...

Even opzoeken hoor, wat is dat nummer toch.. 112? Nee, niet urgent genoeg, ehm, 0800-8844? Oh nee, tegenwoordig is 0900-8844. Fuck it, ik pak de motor en ga langs het Politiebureau met mijn paspoort en zo. Ik vind het nou wel mooi geweest met dat stelletje Roze Khmer-idioten. Goed gesprek daar gehad, ze hebben een en ander genoteerd, gekopieerd, digitaal opgeslagen en een paar dagen later kwam de Politie op mijn uitnodiging bij mij thuis voor een prettig gesprek van bijna 2 uur. De blogposts van Bas Paternotte en Bert Brussen hadden ze prachtig uitgeprint. In kleur. Met de reacties daaronder. Daarin stond o.a. mijn volledige naam, geboorteplaats en -datum en waren 2 foto's van mij te bewonderen.

Ik heb een aantal keren geprobeerd om met deze Roze Khmer-hufters ('De nieuwe helden' volgens Marianne Zwagerman) in gesprek te gaan over de laster, smaad en valse beschuldigingen die ze over mij gepubliceerd hebben. Maar dat bleek vrijwel onmogelijk. Ze reageren niet en blocken mij op twitter, noemen mij wel steeds stalker als ik mij weer eens probeer te verdedigen tegen deze onzin. Dichte deur dus, geen gesprek mogelijk. In juli dit jaar deed Jan Bennink heel even de deur op een kiertje, maar dat leverde behalve wat scheldtweets van hem verder niets op. Integendeel. Hij blijft volharden in zijn leugens. Nou, ze doen maar wat ze niet laten kunnen.

Mij intimideren ze niet meer.

Nooit meer.

Zeg Roze Khmer, weten jullie waar 'FYYSF' voor staat? Nee? Komt-ie:

'Fuck You, You Stupid Fuck.'
(c) 1999-2007, The Sopranos

--
Note: dit artikel is eerder gepubliceerd op Krapuul