maandag 7 oktober 2013

My Little Linkerest

Naar aanleiding van de heropening van @Jan_Bennink's Screenshotgalore waar we zelfs nu een deel 2 kunnen vinden met honderden uit de context gerukte tweets ga ik vanaf vandaag een lijstje met publicaties bijhouden over 'onze Jan'. Iets met actie en reactie zal ik maar zeggen. Hieronder een aantal quotes van publicaties, klik op de links voor het volledige artikel. Deze lijst wordt in de loop van de tijd geupdate.

Krapuul: Vuurwapens, Leugens en Screenshots (Over Bas Paternotte, Jan Bennink en Bert Brussen)
"Jan Bennink (‘We weten wie je bent, vriend‘, PowNed-bestuurder en Volkskrantblogger) is de beroerdste niet om er iets heel anders van te maken dan er daadwerkelijk te lezen staat. Kom er maar in Bennink.."

KrapuulHet keffertje van Twitter
"Zo gaat het altijd. Iedereen die niet past in de racistische huftermaatschappij die Jan Bennink en de zijnen blijkbaar voorstaan moet belachelijk en kapot gemaakt worden, geïntimideerd worden, een hartaanval bezorgd krijgen, verkracht worden of anderszins de vernieling in gewerkt worden.
Iedereen die een verdraagzame, solidaire en multiculturele samenleving wél ziet zitten, elk mens als waardig, waardevol en als uniek beschouwt en daar gewag van maakt loopt het risico zich de toorn van Jan Bennink en zijn fascistische medestanders in de werkelijke en de virtuele wereld op de hals te halen.
Je naam wordt genoemd door de SA-bendes van de 21ste eeuw, je bedrijf wordt genoemd, je werkgever wordt gebeld en lastig gevallen, je sport- of andere vereniging wordt erbij betrokken.
Want kapot zal je"

Krapuul: Jan Benninks Amsterdamse felicitatieclubje
"Ik ondervond de effecten van deze ‘ons kent ons’ biotoop dit weekend via Twitter. Nadat Bennink zich op een ongekende manier positief had uitgelaten over Umar met zinnetjes als ‘ik wil je wel beschermen en men kan niet in de schaduw van de schaduw staan van Ebru’ stuurde ik hem een link van een column waarin ik ook een milde kritiek op de Turkse columniste liet horen. Deze tweet leverde me meteen een block op. De aanval op de Amsterdamse felicitatieclub moest meteen worden afgeslagen."
Note: Zie ook deze video!

Frontaal Naakt: Fundamentele islam
"Dat is omdat het ook van Bennink is. Bennink heeft het voor elkaar gekregen om zijn grote droom, een pogrom met nekschoten en brandende synagoges en alles, in het sjieke NRC Handelsblad gepubliceerd te krijgen. Hetzelfde NRC Handelsblad dat mij in 2007 extreemrechts noemde omdat ik kritisch was over de kritiekloosheid ten aanzien van de islam, publiceert nu een stuk van Jan ‘Naziteef‘ ‘Kuthoer‘ Bennink, die de ‘fundamentele islam’ benoemt als ‘katalysator voor antisemitisme’."

Frontaal Naakt: Superjan
"De laatste keer dat Hassnae te gast was bij Pauw & Witteman, ontketende Bennink, secretaris van de racistische hufteromroep PowNed, een enorme hetze tegen haar omdat ze zou hebben ‘gelachen om dode joden’, terwijl ze drie keer nadrukkelijk het triomfalisme van een Palestijnse terroriste had veroordeeld. Gisteren beschuldigde hij haar ervan een zwarte baret te hebben opgezet om mensen te provoceren."

Edge Of EuropeIk vin u zo lief
"Bennink schrijft om een bepaald publiek aan te spreken. En dat is nu juist het bedroevende van het hele verhaal. Zijn larmoyante smartlap met die “gehaarlakte manen van een leeuwin” en de “onmetelijke liefde voor een onbereikbare zoon in coma” is bewust zo geschreven. Voor de lezers van de opiniepagina van een Nederlandse kwaliteitskrant. En die hebben het gedrocht ook nog geplaatst."

Hollandse Hufters: We weten wie je bent vriend
"Het is makkelijk praten als je aan de kant van de agressor staat, als je het machtige legioen van Geenstijl en Powned achter de hand hebt. Beseft Jan Bennink wel hoe intimiderend het is om dan de ontvangende partij te zijn? Ja, dat beseft Jan donders goed en hij neemt het met alle plezier nog een stapje verder. Jan wenst iedereen er ook nog even op te attenderen: dat hij aan kickboksen doet, dat hij jarenlang waterpolo heeft gespeeld, en oh ja dat hij sympathiseert met de Hells Angels. Dat is voor veel andersdenkenden het moment om af te haken. En wie het toch nog waagt om tegengas te geven, die kan de volle laag verwachten."

Hollandse Hufters: Alles moet weg
"Jan Bennink (alias @Superjan) heeft het maar weer druk met zijn lastercampagne tegen Frontaal Naakt. Het moment is niet geheel willekeurig. Volgens de onlangs gepubliceerde WOPT-rapportage zou Dominique Weesie (directeur en presentator van omroep Powned) in 2011 een salaris van € 213.229,- hebben genoten uit de pot van het ministerie van OCW. Toch wel reden om eens vraagtekens te plaatsen bij de akte van oprichting van Powned. Maar Jan Bennink weet donders goed wanneer hij weg moet kijken. Dat heeft hij al ruimschoots bewezen."

Andrevanes's Blog: Excuses
"Zonder de context te benoemen retweet @jan_bennink mijn tweet en sleept er achtereenvolgens mijn politieke partij bij en doet een poging om mijn werkgever erbij te slepen. De enige reden daarvoor kan zijn om mij mijn baan te laten verliezen. Dus @jan_bennink vindt het leuk om mensen die het niet met hem eens zijn werkeloos te maken."

Jeroen Mirck: Stoppen met Twitter: ook gij, Superjan?
"Maar dinsdag blockte hij me ineens, zonder uitleg. Het zal wel iets te maken hebben met zijn jarenlange geruzie met Breedveld. Misschien had hij dan eerst even kunnen wachten tot hij mijn (alleszins genuanceerde) Blogbal-speech kon lezen voor hij me blockte. Maar dat was blijkbaar te veel gevraagd. Ik vermoed dat deze impulsieve actie een voorbode was van Benninks worsteling met de beslissing om helemaal te stoppen met Twitter."

Zeer Eigenwijze Blog van Peter Anshof van Gijn: Opiniemaker
"Dat kan dus enkel maar over die Italiaanse arrogante RAT Rob van Kan gaan, die ik zo respecteer in oneens-zijn…. Rob was de enige die tot dat moment reageerde op mijn kritiek op Jan’s “opiniemaker”… Ik reageer dus furieus: [picture]"

Hufterhunter: Heilige verontwaardiging
"Kijk dat vind ik nou grappig. Jan Bennink doet heftig verontwaardigd over deze tweet aan Ebru Umar: [picture] Ja, errug hè! Dat is inderdaad behoorlijk grof, tegen die arme Ebru. Wat Jan echter niet weet, is dat dit een letterlijk citaat is van een oude tweet van Bert Brussen aan het adres van @piquant. Waarschijnlijk bedoeld als humor. Toen ik Brussen indertijd op dit soort en andere gewelddadige beledigingen aansprak, reageerde Bennink met een lange elogie op het blog van Brussen, dat ik die arme jongen met rust moest laten. Dit lijkt verdacht veel op selectieve verontwaardiging."

Hufterhunter: Blaaskaak loopt leeg
"Jan Bennink – overigens slechts zijdelings in het desbetreffende artikel benoemd – riep mij ter verantwoording. Want ‘de fluwelen handschoentjes mogen uit’ kon natuurlijk niet anders betekenen dan dat ik mensen opriep om (kickbokser!) Bennink persoonlijk op te zoeken en met hun schonkige blote knuisten voor zijn bek te slaan. Je kunt dus als hufterhunter geen pugilistische metafoor gebruiken. Die wordt verkeerd uitgelegd, verdraaid en tegen je gebruikt."

Geenstijl: 40 redenen waarom PowNed uit de NPO moet
"Het larmoyante langetenengejank van Jan Bennink als het om Powned gaat."

Bert Brussen: @superjan: ‘Waarom ik met Twitter ben gestopt’
"Superjan vrat woorden en ideeën die ik beter en lucratiever had kunnen gebruiken op een andere manier. Twitter kreeg daarnaast ook een steeds grotere duistere kant. Ik riep steeds vaker dingen op, waar ik niet tegen kon vechten. Ik ging steeds harder met woorden om me heen slaan en las soms dingen van mezelf terug die ik liever niet had geschreven. Ik was Alladin die de opgeroepen geesten niet meer terug in de wonderlamp kreeg."

The Post Online: Dijkgraaf dm’t met … Jan Bennink
"PowNed en Geenstijl zijn eerder links dan rechts. Nemen het op voor vluchtelingen. Tegen nepotisme, corruptie en gegraai. En vooral tegen de huichelarij. De ziekte waar dit kutland zo in verzuipt."

FYYSF: Superbang
"SJ is een hufter. Vind ik. En hufters vind ik geen helden en zijn niet mijn vrienden. En ja, ik wil ook geen contact met SJ. Niet op Twitter en niet IRL ('In Real Life'). Maar dat zal mij in de toekomst niet weerhouden mijn mening over wat hij zoal tweet, als ik dat nodig vind, te uiten. Het is ook mijn keuken en ik ben wel gewend aan wat hitte."