donderdag 4 december 2014

Dominique Weesie schuift schuld af naar medewerkers PowNed

15 november jongstleden tweette Dominique Weesie (directeur PowNed) de leugen dat een 3-jarig jongetje door anti-Zwarte Pietdemonstranten was uitgescholden voor 'Racist'. Lees het hele verhaal hier (Sargasso, 17 november 2014).

Die tweet klopte van geen kant en resulteerde in een 'publicitaire nachtmerrie' voor Dominique en PowNews. Ja, nachtmerrie, want hij maakte openbaar zijn excuses voor die tweet. Iets wat naar mijn weten nooit eerder is voorgekomen. Hij ging plat op z'n smoel kan je wel stellen.

Nou ja ...

Het was niet zijn schuld, tweette hij voor de tweede keer. Hij schoof de schuld af op zijn camerateam. Je staat niet voor wat je zegt, nee, je medewerkers zijn de schuld van wat jij als promotie voor een PowNews-uitzending de wereld intweet. Godallemachtig, dan ben je een baas!

Gisterenavond bekeek ik de uitzending van PowNews waarin Onno Hoes het weer eens moest ontgelden. Zijn privéleven deugt niet of zo was de boodschap. Onno houdt van mannen en dat mag niet volgens de fatsoenspolitie van Nederland. Sinds de komst van PowNed herleven de jaren '50 in Nederland lijkt het wel. Hoera!

Robotkop Dominique liet wat videofragmenten zien, opgenomen met een verborgen camera tijdens een uitgelokte 'date', en Rutger Castricum stotterde het commentaar bij elkaar. Wat zo'n amateur op nationale TV doet is voor mij nog steeds een raadsel.

Frappant is dat juist op Twitter het merendeel van de mensen vindt dat PowNews voor de zoveelste keer te ver is gegaan. Het commentaar op deze laffe privacyschendende actie van PowNed is niet van de lucht en wordt door menigeen sterk veroordeeld. Gelukkig maar. Het lijkt er sterk op dat PowNed zich weer in haar eigen voet heeft geschoten. Mooi man!

De gevolgen voor Dominique? Nah, Weesie is onschuldig. Altijd. Het zijn zijn medewerkers. Die hebben het gedaan en zijn verantwoordelijk. Dat weten we inmiddels toch.

Dus sterkte Joris Hoff, Ruud Stork, Jan, Gerben en alle overige medewerkers van PowNed. Dominique Weesie is een baas waar je op kunt bouwen.

He's got your back!Dominique Weesie schuift schuld af naar medewerkers PowNed
Dominique Weesie (@DWeesie): Via deze weg wil ik graag mijn
excuses aanbieden voor een ieder die ik heb gekwetst met mijn
tweet over 3-jarig jongetje 1/2

Dominique Weesie schuift schuld af naar medewerkers PowNed
Dominique Weesie (@DWeesie): Had van mijn camerateam begrepen
dat ie was uitgemaakt voor racist, maar arme jochie werd slechts
uitgescholden… 2/2 

Dominique Weesie schuift schuld af naar medewerkers PowNed
Dominique Weesie (@DWeesie): Mailtje van de samensteller met
het overzicht gedraaid dit weekend…#pownews