zondag 1 februari 2015

Politieke Janboel In Januari 2015! 
#Verkiezingen #PS2015 #18maart

De Provinciale Statenverkiezingen komen er weer aan (PS2015). 18 maart is het weer zover dat u uw stem kunt laten gelden. Doe dat ook! Hieronder een overzicht wat er in januari dit jaar, onder verantwoordelijkheid van VVD / PvdA, allemaal mis ging. Delen van deze post op Twitter / Facebook = <3!

Zit u er klaar voor? Zet u schrap!

Het begon lekker dit jaar, de decentralisatie van de zorg moest en zou er in 2014 doorgedrukt worden want dat kon niet wachten. Een jaar uitstel zodat gemeentes iets langer de tijd hadden om het goed voor te bereiden was te gek voor woorden en totaal onnodig vond dit kabinet.

Niet uitstellen die handel!

Wat er ook nog even door moest in 2014 was de nieuwe zorgwet, maar gelukkig hielden 3 senatoren van de PvdA dit tegen. Vrije artsenkeuze? Dit kabinet vindt dat maar niks. Het kabinet ging hierdoor eind 2014 bijna kopje onder maar er werd een uitweg gevonden: de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). De zorgwet wordt gewoon opnieuw ingediend, gaat de Eerste Kamer er dan weer niet mee akkoord dan doet dit VVD/PvdA-kabinet het via zo'n AMvB.

Gewoon, omdat het kan.

Waar de Eerste Kamer wel mee akkoord ging was de Wet Normering Topinkomens (WNT) waardoor veel te hoge lonen in de (semi-)publieke sector aan banden gelegd kunnen worden. Maar helaas, de ministers Blok en Schippers vonden het te kort dag hiervoor. Dit was gewoon niet te doen. De mensen met een salaris hoger dan €178.000 waren hier niet op voorbereid.

Wel uitstellen die handel!

Wat even goed lachen was, was het gesprek over de gas-tactiek van de VVD dat Tweede Kamerlid René Leegte in de trein hield. Dat werd openbaar. Pappen en nathouden was het devies, gewoon liegen en doordrukken wat nodig is, en burgers ... ach, lekker laten lullen die burgers. Minder lachen was het bericht dat de kloof tussen arm en rijk in Nederland snel groeit, vandaar dat de basisbeurs maar werd afgeschaft. Want dit kabinet doet er alles aan om die tweedeling de bevorderen. De rijken worden rijker, de rest gaat maar naar de voedselbank.

Eet smakelijk.

Ondertussen stelt Jos van Rey (wordt beschuldigd van corruptie, witwassen en zelfs verkiezingsfraude) zich kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen, wist Rutte veel meer over de schuldvraag van MH17 maar blijft de diplomatenbriefing onder een steen liggen.

Verder nog iets?

Ja, het houdt niet op in januari. De ECB koopt voor 1100 miljard (€ 1.100.000.000.000) aan staatsleningen op, wat volgens economen op z'n zachts gezegd niet erg slim is (geld blijft hangen in toplaag), het kabinet framet dat huurwoningenschaarste zou komen door asielzoekers en dat het daarom heel normaal is dat de huren met 23% stijgen.

Waar gaan we heen? Naar de klote!

Tijdens al dit gelul sterft de eerste baby vanwege onze nieuwe participatiemaatschappij doordat zorg wordt verleend door studenten en krijg je met een budgetpolis niet de beste zorg (wat gegarandeerd werd), nee er worden contracten afgesloten door zorgverzekeraars met ziekenhuizen die onder toezicht staan.

Al genoeg?

Meer dan genoeg zou ik zeggen, maar de ellende gaat maar door: de verandering betaling PGB verloopt problematisch en dat het zo slecht is, is totaal onverwacht. Pensioenfondsen maken 200 miljard (€ 200.000.000.000) winst maar er gaat geen cent van naar de gepensioneerden. Die moeten allemaal inleveren.

Logisch toch?

Hoort u bij de mensen die door deze maatregelen keihard wordt getroffen? U kunt altijd nog naar de rechter om uw recht te halen. Of eh ... herinnert u zich nog de 'AMvB' waar ik het hierboven over had? Ook al trok de Eerste Kamer een streep door de bezuinigingen op rechtsbijstand, staatssecretaris Fred Teeven drukt dit er toch nog even door via deze Algemene Maatregel van Bestuur.

Hoppa!

Heeft u al moeite om rond te komen? Dit kabinet berooft u van zorg, studie en van de mogelijkheid uw recht te halen. De mensen die het al meer dan goed hebben worden extra gepamperd.

Duidelijk!Bronnen:

 - Volkskrant: Woede om vertraging wet topinkomens
 - RTV Noord: VVD-Kamerlid bespreekt gastactiek telefonisch in de trein
 - Volkskrant: Kloof tussen arm en rijk groeit snel in Nederland
 - Blik op Nieuws: Studenten moeten per 1 september gaan lenen
 - NPO Radio 1: Het is schandalig dat Jos van Rey meedoet aan de PS.
 - Volkskrant: Rutte kan niet langer om schuldvraag MH17 heen draaien
 - Algemeen Dagblad: Verslag diplomatenbriefing MH17 blijft geheim
 - NRC: ECB gaat voor 1100 miljard aan staatsleningen opkopen
 - NOS: Huurwoningen schaarser door meer vluchtelingen
 - Volkskrant: Huur nieuwe bewoners stijgt met bijna 23 procent
 - NOS: Gezin dode baby begeleid door studenten
 - NRC: Budgetpolis: niet zelf naar Antoni van Leeuwenhoek
 - Dagblad van het Noorden: Verandering betaling pgb problematisch
 - Zorgvisie: Dat het pgb zo slecht wordt uitbetaald is onverwacht
 - RTLZ: 200 miljard winst, maar geen euro naar gepensioneerden
 - NRC: Eerste Kamer trekt streep door bezuiniging op rechtsbijstand
 - NOS: Teeven zet bezuiniging op rechtsbijstand door