maandag 16 maart 2015

Compleet elftal corrupte VVD'ers met Mark Rutte als Coach in maart in het nieuws.

Aanstaande woensdag 18 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. U gaat natuurlijk stemmen, want dat is nu belangrijker dan ooit. 

Voor de mensen die nog overwegen VVD te stemmen hier een opsomming van elf corrupte VVD'ers die in maart 2015 in het nieuws waren: Ivo Opstelten, Fred Teeven, Jos van Rey, Ton Hooijmaaijers, Mark Verheijen, Kathalijne de Kruijf, Johan Houwers, Bram Dirkx, Ricardo Offermans, Piet Ploeg, Rob Bats en last but not least, als reserve: Joris Demmink.

Ja hoor Edith Schippers, er is niks mis met de VVD, maar dan ook helemaal niet. Het is één groot complot!

Lees je even mee, Edith?

1) Ivo Opstelten - Loog Opstelten tegen de Kamer over Teevens deal met drugshandelaar? (Z24.nl, 5 maart)
Minister Ivo Opstelten heeft de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd over de deal die staatssecretaris Fred Teeven (beiden Veiligheid en Justitie) in 2000 als aanklager sloot met drugshandelaar Cees H.
2) Fred Teeven "Fred Teeven zit zelf achter verdwenen bonnetje deal Cees H." (Nieuws.nl, 13 maart)
De meeste lezers van Nieuws.nl denken dat oud-staatssecretaris Fred Teeven de kwade genius is achter de lange onvindbaarheid van het cruciale bonnetje dat hem en oud-minister Ivo Opstelten politiek de kop kostte.
3) Jos van Rey Jos van Rey deelde geheime informatie B en W met projectontwikkelaar (Trouw, 7 maart)
Jos van Rey (VVD) heeft als wethouder van Roermond geheime informatie uit vergaderingen van B en W gedeeld met projectontwikkelaar Piet van Pol.
4) Ton Hooijmaaijers OM eist in hoger beroep 4 jaar tegen oud-gedeputeerde Hooijmaijers (NRC, 9 maart)
Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat Ton Hooijmaijers alsnog voor 4 jaar de cel in. Deze eis werd vandaag uitgesproken in het hoger beroep in de strafzaak tegen de voormalige gedeputeerde van Noord-Holland.
5) Mark Verheijen Drie keer ging Verheijen écht in de fout (De Volkskrant, 27 feb.)
Hij handelde vaak op het randje van integer, meestal zat hij net aan de goede kant. Drie keer ging hij echt over de grens, oordeelt de Commissie Integriteit van de VVD.
6) Kathalijne de Kruif Kathalijne de Kruif (VVD) blijft nog een week in de cel (AD, 12 maart)
De rechtbank in Utrecht heeft vanmiddag bepaald dat oud-VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif nog een week in voorlopige hechtenis blijft.
7) Johan Houwers Boete voor geschorst VVD-Kamerlid wegens oplichting (de Gelderlander, 16 maart)
Het geschorste VVD-Kamerlid Johan Houwers uit Winterswijk moet een boete van 4.000 euro betalen wegens valsheid in geschrifte en oplichting.
8) Bram Dirkx Gaan we weer: ook VVD-raadslid uit Venray onder vuur om foute declaraties (Quote, 11 maart)
Bram Dirkx, gemeenteraadslid in het Limburgse Venray, zou in zijn tijd als landelijk voorzitter van de JOVD gerommeld hebben met declaraties.
9) Ricardo Offermans 60 uur taakstraf voor VVD'er en oud-burgemeester (AD, 12 maart)
VVD'er en oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns moet een werkstraf uitvoeren van zestig uur. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Haag vandaag in hoger beroep.
10) Piet Ploeg "VVD'er Ploeg verdacht van corruptie in Stichtse Vecht" (AD, 10 maart)
Voormalig VVD-wethouder Piet Ploeg van Stichtse Vecht wordt nu ook door het Openbaar Ministerie verdacht van corruptie.
11) Rob Bats "VVD'er Rob Bats verdacht van corruptie" (RTV Drenthe, 10 maart)
Rob Bats, oud-VVD-gedeputeerde van Drenthe en oud-burgemeester van Haren, ligt opnieuw onder vuur. Hij wordt verdacht van het plegen van corruptie.
Reserve: Joris Demmink Turkije werkt wél mee aan onderzoek Demmink (EenVandaag, 10 maart)
De Turkse regering werkt wel degelijk mee aan het strafrechtelijk onderzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie naar oud-secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink.