maandag 20 april 2015

Sterfhuis Geenstijl

Waarom het zo onrustig is bij De Telegraaf
- NRC (23/4/15)
De Telegraaf lijdt onder de malaise waar alle kranten onder lijden: weglopende lezers en adverteerders. De krant is extra kwetsbaar omdat die een lager opgeleid, armer publiek heeft, dat zich sneller van kranten afkeert en minder vertrouwd is met online media. De digitale oplage van De Telegraaf is gering. TMG heeft een eigen drukkerij, de papieren krant is de kurk waar alles op drijft; een grote digitale omslag is dus risicovol voor TMG. En wordt geregeld verlies gemaakt.
Crisis bij TMG loopt hoger op
- Villamedia (21/4/15)
Er is grote onrust ontstaan bij Telegraaf Media Groep (TMG) nu TMG-aandeelhouder Frank Botman poogt de internetactiviteiten van de uitgeverij onder te brengen in een bedrijf waar hij zelf aandeelhouder van is.
Onrust redactie Telegraaf over plannen TMG
- NOS (20/4/15)
De redactie van de krant is daar fel tegen. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs zou dan niets meer te zeggen hebben over de inhoud van die katernen. Dat gaat volgens de redactieleden in tegen het statuut van de krant.
Crisis bij Telegraaf Media Groep: hoofdredacteur Paradijs vliegt eruit
RTLZ (20/4/15)
Bij de Telegraaf Media Groep (TMG) heerst onrust over de pogingen van TMG-aandeelhouder Frank Botman om de internetactiviteiten van de uitgeverij onder te brengen in een bedrijf waarvan hij zelf grootaandeelhouder is. Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs verzet zich en wordt waarschijnlijk ontslagen. Dat meldt Quote maandag.

Crisis bij TMG. Aandeelhouder Frank Botman wil internettak overnemen
Quote (20/4/15)
Binnen uitgeverij TMG is onrust ontstaan over de pogingen van TMG-aandeelhouder Frank Botman om de internetactiviteiten van het concern onder te brengen in een bedrijf waar hij zelf grootaandeelhouder is. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs verzet zich en wordt waarschijnlijk ontslagen.
Websites Telegraaf worden mogelijk afgesplitst
Tweakers (20/4/15)
Uitgeverij TMG, die onder meer achter De Telegraaf, Jaap.nl en GeenStijl zit, gaat zijn online-activiteiten mogelijk afstoten. Een grootaandeelhouder probeert de activiteiten af te splitsen, al is nog niet duidelijk of dat lukt.