vrijdag 12 juni 2015

Voorbij het eigen budget: ThePostOnline (@TPOnl) Failliet!

Voorbij het eigen budget: ThePostOnline (@TPOnl) Failliet!
The Last Post: ThePostOffline
Vorige maand, tijdens de aandeelhouders-vergadering van de Telegraaf Media Groep (TMG), bleek dat Geenstijl onrendabel is. Vandaag liet Bert Brussen via Facebook weten dat ThePostOnline ook op sterven na dood is. Eerder verliet oprichter Mark Koster het zinkende schip al om terug te keren bij Quote. Nu is ook duidelijk geworden dat Veronica het vertrouwen heeft opgezegd in Bert Brussen en Bas Paternotte. Niet zo vreemd als je bedenkt dat deze twee er van genieten om mensen kapot te maken met valse beschuldigingen.

Updates
  • Villamedia: Uitgever Jan-Jaap Heij spreekt van ‘de broekriem aanhalen’. “We hebben onze bedrijfsvoering tegen het licht gehouden en ons afgevraagd hoe we ook in de toekomst gezond blijven. Dit was onze conclusie.
  • De Volkskrant: "Samenwerken met Brussen is volgens oud-werknemers erg moeilijk. Er wordt regelmatig geschreeuwd of gescholden tegen medewerkers. Brussen verwacht een grote toewijding van zijn schrijvers en betaalt weinig."
  • NOS: "The Post Online wilde tegenover de NOS niet reageren op de berichten."
  • NU.nl: "Nieuwswebsite The Post Online zet het mes in de eigen redactie. Alleen hoofdredacteur Bert Brussen en adjunct Bas Paternotte zullen in de nieuwe vorm vast aan de website verbonden blijven."

Bert Brussen op Facebook:

"To whom it may concern.

TPO.NL heeft een paar minder goede kwartalen achter de rug qua omzet. Ik ben dus genoodzaakt te bezuinigen. Extreem te bezuinigen. Van aardig wat budget moet ik terug naar 'zoals-het-ooit-was-op-de-zolderkamer'-budget. Dit betekent dat ik vanaf 1 juli aanstaande alleen nog geld heb voor Bas Paternotte als adjunct en ikzelf als hoofdredacteur. En wat kleingeld. Daar moet ik het dan mee doen.

Gevolg is dat ik mijn geliefde medewerkers, vrienden, Joost Bakker, Ingelise de Vries, Bastiaan Van Blokland, Alex Ringeling en Marieke Van de Zilver, Chris Aalberts niet langer kan betalen. Ik moet huilen als ik dit tik, want ik zou er haast een nier voor afstaan om ze bij TPO te houden. Maar het is niet anders. Het is verschrikkelijk en tegen deze mensen moeten zeggen dat ze als het ware niet meer welkom zijn is het ergste wat ik ooit heb moeten doen in mijn leven. Misschien heb ik hier namen vergeten, mensen die af en toe bijdragen, of tijdelijk. Excuses, het is niet om minder maar bovengenoemde mensen zat ik soms dagelijks mee op een redactieruimte, jarenlang, en zij hebben, doordat ze voor een hongerloon keihard werkten en snakten naar verandering in de media op het gebied van journalistiek, debat en de waarheid zinder politiek-correcte bemoeienissen mijn hart gestolen

Ze zijn zeldzaam, jonge mensen waarop je kunt bouwen. En die bereid zijn met een klootzak als ik samen te Werken. Ze verdienen een standbeeld van meters hoog.

Ook onze TOP-columnisten kunnen we niet langer betalen. Gelukkig is het overgrote deel bereid alsnog te schrijven, gratis, omdat ze in TPO NL geloven, omdat ze in mij geloven, en omdat wij in hun geloven.

Het eerste wat ik ga doen is nieuwe fondsen werven. Ik wil deze mensen zo snel mogelijk weer terug. Maar de komende maanden zit er weinig anders op. Het is keihard maar het risico van ondernemen. Capitalism sucks we all knew that.

Hoe dan ook Bas Paternotte en ik gaan met nog meer vertrouwen, toewijding en passie werder om TPO nog succesvoller en groter te maken dan het al was met nog meer adverteerders en nog meer fondsen, nog meer verdienmodellen, nog meer succes. Wij geloven en blijven dat doen. Desnoods als vanouds met vrijwilligers, bloed, zweet tranen en tevredenheid dat we iets creëren zonder subsidie en geheel onafhankelijk van stupide bemoeienissen of kwaadarrdige dogmas.

Ondertussen hebben bovengenoemde mensen, allen freelancer een opdrachtgever minder Dat is kut. Als u ze aan opdrachten kunt helpen, dan graag. Het zijn, overbodig nogmaals te zeggen, de aller-aller-aller-aller-aller-allerbeste medewerkers die je maar kunt wensen. Het is in Dit is ook het enige wat ik hierover communiceer naar de buitenwereld. Er valt gewoonweg niets over te zeggen anders dan: de opbrengsten vallen tegen dus er moet worden bezuinigd lets wat vaker voorkomt in de mediawereld.

Voor verdere vragen over content en inhoud ben ik uiteraard altijd bereikbaar maar over de financiele bedrijfsvoering kan ik verder niks zeggen behalve wat hierboven staat, dus bespaar je de moeite op deze warme dag.

Tot zover Nu weer verder. Als vanouds, tot aan 1 juli, en dan met nog meer geloof nog meer kracht en nog meer passie dubbel over de top tot we koning, keizer en winnaar zijn van alles.

Omdat ons dat gaat lukken. Punt."


Voorbij het eigen budget: ThePostOffline (@TPOnl) Failliet!
ThePostOnline Failliet!