woensdag 28 oktober 2015

Wie zijn de makers van Geenstijl en wat bezielt hen?

NOTE: Onderstaande informatie was te vinden op de site "Hollandse Hufters". Blog is foetsie, info niet. Alles hieronder (c) Hollandse Hufters, niets van FYYSF bij ...

Marck Burema alias Pritt
Marck is in 1964 te Hardegarijp (Fr.) geboren. Het gezin verhuist later naar het Friese dorpje Kollum. Daar groeit Marck op met zijn twee broers. Kollum is dan een sfeerloos dorp met een slechte reputatie. Vechtpartijen, diefstal en mishandeling zijn er aan de orde van de dag. In 1972 (Marck is dan 7 jaar) wordt zijn vader ook het slachtoffer van mishandeling. In 1980 slaagt Marck voor de gemeentelijke MAVO te Kollum, daarna doet hij elders vervolgopleiding. [Lees verder ...]

Bart Nijman alias Van Rossem
Bart is in 1981 te Roosendaal geboren. Hij heeft nog een jongere broer. Bart komt uit een katholiek gezin. Van 1985 tot 1993 gaat Bart naar de rooms-katholieke basisschool de Blokwei in Roosendaal. Van 1993 tot 2001 volgt hij het VWO aan het katholieke Norbertuscollege. Hij is dan 20 jaar.`[Lees verder ...]

Bas Paternotte alias Bassiehof
Bas is in 1976 te Drachten geboren. Zijn vader is dan verkoper in een boekhandel. Bas heeft nog een jongere broer. De familienaam komt oorspronkelijk uit België. In 1992 slaagt Bas voor de openbare Mavo aan de OSG Singelland te Drachten. In 1994 slaagt hij voor de Havo aan het Drachtster Lyceum. Daarna vertrekt Bas voor korte tijd naar Rotterdam. Van 1995 tot 2000 volgt hij Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. [Lees verder ...]

Rutger Castricum
Rutger is in 1979 te Den Haag geboren. Hij heeft nog een jongere broer. Rutger groeit verder op in Voorschoten. Zijn vader heeft dan een managementfunctie bij de KPN. Rutger volgt het katholieke Adelbert College in Wassenaar en daarna de christelijke Hogeschool Windesheim (School of Media) in Zwolle. Voor deze opleiding doorloopt Rutger een stage bij de regionale publieke omroep RTV Rijnmond. Rutger heeft deze opleiding naar eigen zeggen in 2002 afgerond. Hij is dan 23 jaar. [Lees verder ...]

Dominique Weesie alias Fleischbaum
Dominique is in 1969 te Rotterdam geboren. Dominique groeit op in een christelijke huishouding, naar eigen zeggen “keurige CDA-stemmers”. Zijn vader houdt dan naar het schijnt een werktuigen- en machinefabriek. Dominique heeft nog een jongere zus. Na de basisschool doet Dominique het HAVO aan het Krimpenerwaard College te Krimpen aan den IJssel. Van 1988 tot 1993 volgt hij de School voor Journalistiek te Utrecht. Dominique heeft deze opleiding niet voltooid. [Lees verder ...]


Matthijs van den Beukel alias Johnny Quid
Matthijs is in 1981 in de regio Vlaardingen geboren. Hij komt uit een gezin van vijf kinderen. Rond 1988 is het ouderlijk gezin woonachtig te Monster/ ‘s-Gravenzande. Zijn vader is dan werkzaam bij de belastingdienst Douane. Matthijs volgt tot 1999 voortgezet onderwijs aan het christelijke Zandeveltcollege te ‘s-Gravenzande. Deze scholengemeenschap komt in 1996 in het nieuws nadat een godsdienstleraar op verdenking van ontucht met oud-leerlingen ontslagen is.

Simon Drijver alias Joris von Loghausen
Simon is rond 1983 te Sijbekarspel (NH) geboren. Hij zal basisonderwijs hebben gevolgd aan OBS De Kraaienboom te Benningbroek, en daarna voortgezet onderwijs hebben gevolgd in Hoorn. Daarna moet hij een IT-opleiding hebben gevolgd die hij rond 2004 heeft afgerond. Simon komt uit een protestant-gereformeerd gezin.

Andrew P. Visser alias Zijnvelt
Andrew is in 1988 in Engeland geboren. Vanwege zijn Engelse nationaliteit is zijn achtergrond niet geheel duidelijk. Blijkbaar zijn zijn ouders vroeg gescheiden, waarna Andrew met zijn moeder naar Nederland is vertrokken. Zijn vader woont naar verluidt nog steeds in Engeland.

Rik van Rijswijk alias Van Pruisen
Rik is in 1976 te Hardegarijp (Fr.) geboren. Hij heeft nog een oudere broer. Hardegarijp is tevens de geboorteplaats van Geenstijl-redacteur Marck Burema (alias Pritt). In Hardegarijp zal Rik basisonderwijs hebben gevolgd aan de OBS De Nije Winnighe. Rond 1986 valt het gezin uiteen. Rik en zijn broer worden daarna in Culemborg ondergebracht. Hun moeder blijft achter in Friesland. Rik heeft zelf eens beweerd dat hij door zijn grootouders is grootgebracht.

Thijs Wolters alias Tyrone Stockton
Matthijs is in 1973 te Leiden geboren. Zijn ouders houden daar dan een reisburo. In 1991 voltooit hij voortgezet onderwijs aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden. Van 1991 tot 1996 studeert hij aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna verblijft hij enige tijd in de USA.

Jelte Sondij alias VanKoetsveld
Jelte is in 1981 te Zaanstad geboren. Hij is een zogenaamd KID-kind (Kunstmatige Inseminatie met Donorsperma) en verwekt met behulp van een destijds anonieme donor. Na het voortgezet onderwijs begint Jelte rond 2002 de studie Economics (algemene economie) aan de universiteit van Amsterdam. Daar sluit hij zich aan bij studentenvereniging LANX en de redactie van het satirische studentenweekblad Propria Cures.

Wim Heesterbeek alias Mutsaerts
Wim is in 1982 te Eindhoven geboren. Van 1996 tot 2000 doorloopt Wim het HAVO aan het Lorentz Casimir Lyceum te Eindhoven. In 2001 is hij enige tijd callcenter agent bij SDC/ Van Straaten te Eindhoven. Van 2002 tot ten minste 2004 volgt hij de lerarenopleiding maatschappijleer aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. Wim heeft deze vierjarige opleiding niet afgemaakt.

Arne Biesma alias Conedcone
Arne is in 1974 te Voorburg geboren. Het ouderlijk gezin vertrekt later naar Zoetermeer. Van 1981 tot 1987 gaat Arne naar basisschool De Bongerd te Zoetermeer. Tot 1987 volgt hij het katholieke Alfrink College te Zoetermeer.

Dénis van Vliet alias Mosselman
Dénis is in 1978 in de regio Dirksland (ZH) geboren. Later volgt hij de openbare basisschool De Zonnebloem te Rockanje en het Maerlant College te Brielle. Van 1995 tot 1999 volgt hij de mts-opleiding Procestechniek aan het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam. Van 1999 tot 2003 doet hij de Fontys Hogeschool voor Journalistiek te Tilburg. Dénis verhuist daarvoor naar Tilburg.

Stefan Tellekamp Booland alias Zwartekip
Stefan is in 1978 te Amsterdam geboren. Het gezin verhuist kort daarna naar Almere. Daar gaat Stefan naar de protestants-christelijke basisschool De Driemaster. Van 1991 tot 1997 volgt hij voortgezet onderwijs aan het Goois Lyceum te Bussum. Van 1997 tot 2003 studeert hij staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Romke Spierdijk alias Rombo
Romke is rond 1970 te Heemstede geboren. Hij heeft nog een jongere zus. In Heemstede zal Romke basisonderwijs hebben gevolgd aan de Prinses Beatrixschool en de christelijke basisschool Bosch en Hoven. Zijn vervolgopleiding is onduidelijk. Romke heeft waarschijnlijk geen universitaire studie voltooid.

Maurice van Uden alias Marlboro Man
Maurice is in 1964 te Uden geboren. Hij komt uit een katholiek gezin. Van 1970 tot 1977 gaat Maurice naar de katholieke basisschool Bitswijk te Uden. Daarna volgt hij voortgezet onderwijs aan het katholieke Kruisheren Kollege. Van 1983 tot 1988 studeert Maurice werktuigbouwkunde aan de technische universiteit van Eindhoven. Nog tijdens zijn studie werkt hij enige tijd voor Veronica’s drive-in show. Hij heeft hier dan een technische functie. Daarna laat Maurice zijn technische ambities varen en gaat hij in de journalistiek.

Libben Reeskamp alias Barbarossa
Libben is in 1966 te Bussum geboren. Hij heeft nog twee broers en een oudere zus. De bijzondere voornaam is van Friese oorsprong. In Bussum gaat Libben naar de Brandsma basisschool. Daarna volgt hij voortgezet onderwijs aan het Sint Vituscollege en het Willem de Zwijgercollege.