vrijdag 8 januari 2016

Keulse politie stond Oud en Nieuw machteloos?

Deze foto is genomen in
Budapest, niet in Keulen.
De persoon in het wit
is een man
Oudejaarsavond voor 0:00 uur heeft de Keulse politie het hele plein, waar ongeveer 1000 aanwezigen waren, schoongeveegd.

Na 01:00 uur op 1 januari begonnen de ongeregeldheden opnieuw dat uitliep tot het aanranden van vrouwen door groepjes jongeren.

De eerste berichten de volgende dag waren dat Oud & Nieuw rustig verlopen was. Dagen later werd het verhaal opeens heel anders, maar de officiële berichtgeving was dat de Keulse politie niets vreemds had opgemerkt tussen 01:00 en 04:00.

Nu is het verhaal dat 1000 Syrische vluchtelingen vrouwen hebben omsingeld en massaal hebben verkracht. Anonieme politieagenten vertellen dat zij tuig hebben gezien dat verblijfsvergunningen voor hun ogen heeft verscheurd. Jeroen Wollaars (@wol) van de @NOS voert een zekere Oliver Köhler op als bron - bij wie toch een aantal vraagtekens gezet kunnen worden: wie is die man, wat heeft hij gepubliceerd, en waar? -  zonder kritische vragen te stellen. Geenstijl en de PVV laten foto's zien die niets met Keulen te maken hebben, maar met ongeregeldheden in Budapest.

De Wereld Draait Door, Jinek, Een Vandaag, Nieuwsuur, Het Journaal ze doen allemaal mee met de massahysterie

Geen enkele kritische noot. Er wordt niets onderzocht. Het is allemaal speculatie.

Niemand, helemaal niemand, die zich afvraagt hoe het in godsnaam mogelijk is dat de Keulse politie het tussen 1:00 en 04:00 zo uit de hand heeft laten lopen, terwijl ze een uur eerder het hele plein hadden schoongeveegd.

Hoe heeft die Keulse politie zo kunnen falen ... 

Niemand stelt die vraag.

Niemand.

Ps: er worden 8 vrouwen per dag aangerand en/of verkracht in Nederland.