woensdag 9 maart 2016

Onrendabel Geenstijl profiteert van subsidiefraude GeenPeil

Onrendabel Geenstijl profiteert van subsidiefraude GeenPeilVorig jaar werd tijdens de aandeelhoudersvergadering van de Telegraaf Media Groep (TMG) bekend dat Geenstijl onrendabel is. Daar moest iets op gevonden worden dus bedacht het haatzaaiblog van Nederland een stunt om de dalende inkomsten wat op te krikken: GeenPeil.

Je kunt al genoeg vraagtekens zetten bij hoe het mogelijk is dat Geenstijl de nieuwe referendumwet mag misbruiken als promotiemiddel maar gisteren bleek ook nog dat Geenpeil 40 burgers bereid heeft gevonden om als stroman te dienen. Deze particulieren dienden ieder een aanvraag in van maximaal € 5000,00. Dat geld mogen ze niet zelf besteden, nee, het bedrag moest direct na ontvangst naar de bankrekening van Geenpeil worden gesluisd. Daar hadden ze van te voren een contract voor getekend.

In totaal graait Geenpeil hier € 150.000,00 mee weg uit de subsidiepot van de 2 miljoen euro die beschikbaar was. Via deze constructie is ook de regeling dat per organisatie een maximum van € 50.000,00 mocht worden verdeeld omzeild.

Vorige week tweette de domme clown van het stel, Jan Roos ('snapt xenofobie nie', live op TV bij PAUW), dat ze geen cent hadden ontvangen, deze week doet hij de berichten af met "slaat nergens op" en "gelul". Ja, een inhoudelijke reactie van Jan hoef je niet te verwachten natuurlijk.

Al met al kun je nu al stellen dat het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne minder corrupt is dan waar Geenstijl via GeenPeil nu mee bezig is.

Onrendabel Geenstijl profiteert van subsidiefraude GeenPeil
Jan Roos: (@LavieJanRoos): Waarom sta ik hier nou bij? Wij krijgen geen cent.
Een domme leugenaar, geen ideale combinatie.