vrijdag 20 mei 2016

Het geflirt van de SP met rechts tuig maakt mij misselijk

Ik stem SP. Al sinds Wim Kok ging graaien. De man die de woorden 'exorbitante zelfverrijking' kort daarvoor had gebruikt. God, wat was ik het eens met hem. Mijn teleurstelling mag dan ook duidelijk zijn.

Ik heb vertrouwen in de SP. Mensen met hele goede ideeën die bereid zijn een deel van hun salaris af te staan aan hun partij maken voor mij duidelijk dat ze het goed voor hebben met Nederland, principes hebben en het niet alleen voor het geld doen.

Maar ik word weer teleurgesteld. De SP vindt het nodig om ook gebruik te maken van sites als Geenstijl en ThePostOnline om hun boodschap te verspreiden. Dat ze dat doen vergoelijken ze met: "ja maar, we willen ook die kiezers bereiken". Niets mis mee, dat je alle kiezers wilt bereiken maar er zijn grenzen.

De mensen achter Geenstijl en ThePostOnline scheppen er genoegen in om bewust en moedwillig burgers, die op social media laten horen dat ze het niet eens zijn met hun soort van 'journalistiek', te intimideren en vals te beschuldigen. En die valse beschuldigingen gaan ver, heel erg ver.

Zo ben ik volgens Bas Paternotte en Bert Brussen vuurwapengevaarlijk, Daar is door beiden over getweet en geblogd. Helemaal niets van waar. Van A tot Z verzonnen. Alleen om mij te intimideren. Ik heb daar al een keer een verhaal over geschreven.

Ik ben niet de enige, hier nog een voorbeeld. Lees deze 2 verhalen, neem even de tijd, want dit is hoe zij het doen. En er zijn meer verhalen, ik ken ze, maar de meeste personen willen het liefst er niet meer aan herinnerd worden, en ik kan dat heel goed begrijpen. Pure intimidatie door middel van valse beschuldigingen is geen pretje. En dan druk ik het heel zacht uit.

Laat ik het duidelijker zeggen: het is een verschrikking als je op deze manier wordt geïntimideerd! U weet inmiddels heel goed hoe het er op de sociale media aan toegaat. Als dan een hoofdredacteur en de "2e man" van sites met meer dan een miljoen page views per maand en tienduizenden volgers op twitter je openbaar vals beschuldigen breekt de hel los. Hele hordes anonymi gaan op zoek naar waar je woont, naar je werkgever, naar je familie. Je ontvangt doodsbedreigingen. Ja, u weet hoe het gaat. Ik vertel hier niets nieuws.

Geenstijl en ThePostOnline intimideren tegenstanders, dat is hun gebruikelijke tactiek. Tegenstanders moeten monddood gemaakt worden en om dit te bereiken gaat hen vrijwel niets te ver. En ook dat weet u al langer. En zo niet - ik kan mij dat echt niet voorstellen - dan weet u het nu.

Daarom, SP, overschrijdt u mijn grens. En het excuus dat u ook die kiezers wilt bereiken is voor mij echt niet goed genoeg. Er zijn grenzen.

Verzin iets beters. Kunnen jullie. Vertrouw ik op.